Kop

Nieuws


- Eén van de EHBO-herhalingslessen in januari 2019 is besteed aan voorlichting over gezondheidsverstoringen bij alchol- en/of drugsgebruik. Zo hebben de EHBO-ers van Zwartemeer weer extra kennis opgedaan over dit onderwerp.

- Begin 2019 hebben 4 mensen bij ons de cursus reanimatie + AED gevolgd. Zij zijn alle 4 geslaagd. Van harte gefeliciteerd!

- De data van de herhalingslessen van seizoen 2018/2019 zijn bekend. De lestijden zijn van 19.00 tot 22.00 uur. Zie de pagina "cursusinfo".

- In het voorjaar van 2018 hebben 7 mensen bij ons de EHBO cursus gevolgd. Zij zijn alle 7 geslaagd. Van harte gefeliciteerd!

- In het voorjaar van 2018 hebben 5 mensen bij ons de cursus reanimatie + AED gevolgd. Zij zijn alle 5 geslaagd. Van harte gefeliciteerd!

- De data van de herhalingslessen van seizoen 2017/2018 zijn bekend. Zie de pagina "cursusinfo".

- Met ingang van januari 2017 zijn de lestijden gewijzigd. De nieuwe lestijden zijn 19.00  - 21.30 uur.- Tijdens onze eerste herhalingsles in januari hebben we maar liefst 13 jubilarissen bedankt voor hun trouwe lidmaatschap van 30, 25, 20 en 10 jaar.

- In oktober 2016 bestaat EHBO vereniging Zwartemeer 50 jaar. In verband met te weinig aanmeldingen gaat de geplande receptie op 28 oktober helaas niet door. Degenen die zich aangemeld hebben, krijgen hierover persoonlijk bericht. Ook de sponsoren worden persoonlijk ingelicht.

- De uitgevallen lessen worden ingehaald op donderdag 11 februari. Dit geldt voor groep 1 en groep 2.

- In verband met de aanhoudende gladheid gaat ook de les van 7 januari 2016 niet door. Deze les wordt verzet naar een later te bepalen tijdstip. De leden worden in de eerstvolgende les hierover geinformeerd.

- In verband met ijzel gaat de les van 5 januari 2016 niet door. Deze les wordt waarschijnlijk verzet naar dinsdag 9 februari. De leden worden in de eerstvolgende les hierover geinformeerd.

- februari 2015: Van de gemeente Emmen krijgen we sinds 1 januari 2015 geen subsidie meer. We hebben daarom een aantal bedrijven aangeschreven met de vraag ons te sponseren. Een aantal bedrijven heeft dat reeds gedaan. We zijn erg blij met deze gulle giften. De namen van de sponsors worden vermeld op onze website.

- januari 2015: Onze instructeur eerste hulp, Marjanne, heeft aangegeven te stoppen bij onze vereniging. Ze kan het lesgeven niet meer combineren met haar werk. We hebben tijdens de herhalingslessen in januari Marjanne bedankt voor haar geweldige inzet en haar een bloemetje en een kleine attentie gegeven.

- dinsdag 21 oktober: oefening voor alle leden van EHBO Zwartemeer bij M.C. Black Eagle. Start 19.00 uur.

- 7 oktober 2014: vanavond beginnen de herhalingslessen weer van seizoen 2014-2015.

- 29 januari 2014: voor alle leden van EHBO-vereniging Zwartemeer: uitnodiging van "C.V. De Veentrappers" voor het bijwonen van de installatie van de stadsprins op zaterdag 8 februari. Aanvang 14.00 uur in de feesttent naast de Nachdwacht te Zwartemeer. Graag voor 4 februari a.s. via de website van EHBO Zwartemeer (klik op Mail) doorgeven met hoeveel personen u komt.

- 15 oktober 2013: Bé Wever is 40 jaar lid van EHBO-verening Zwartemeer. Bé is door het bestuur en de aanwezige leden in het zonnetje gezet met een speldje, een cadeaubon en natuurlijk hartelijke felicitaties.

- 15 oktober 2013: eerste herhalingsles voor groep 1. De les begint zoals altijd om 19.00 uur. Klik op Cursusinfo voor de overige data.

- 19 juni 2012: Onze secretaris, Bennie Stuiver, heeft aangegeven te stoppen als bestuurslid. Helaas kan hij deze functie niet meer combineren met zijn overige werkzaamheden. Ronald Kleine Dethers heeft aangegeven deze functie te willen uitvoeren.

- 19 juni 2012: De herhalingslessen van seizoen 2012/2013 zijn ingeroosterd. Klik op Cursusinfo voor de data en lestijden.

- Op 15 november 2011 hebben we samen met EHBO verenigingen Klazienaveen (Nationale Bond) en Weiteveen een rampenoefening gehouden bij Bouwbedrijf Striper in Nieuw-Schoonebeek. Voor meer informatie hierover klikhier Foto's staan in ons fotoboek op de website.

- Hart Veilig Drenthe heeft 8 november 2011 een uitleg gegeven over het nut van de AED. Tevens is uitgelegd hoe men zich kan aanmelden als AED-er in zijn/haar regio. 

- Vanaf seizoen 2011/2012 hebben wij een nieuwe kaderinstructice: Marjanne Hermes. Ze stelt zichzelf even voor: klikhier We zijn erg blij met Marjanne en we hopen dat ze een fijne tijd bij onze vereniging heeft.

- In mei 2011 hebben wij van de Rabobank Stimuleringsfonds een mooie geldbijdrage gekregen en daar hebben wij een AED voor aangeschaft die wij bij de pinautomaat van de Rabobank in Zwartemeer gaan plaatsen. En van Emmer Revisted mochten wij ook een bijdrage ontvangen om een kastje aan te schaffen zodat de AED achter slot zit. Hiervoor onze dank.

Foto's staan in ons fotoboek op de website.

- Tijdens de herhalingslessen van het voorjaar 2011 heeft onze kaderinstructrice Carla van Eldik afscheid van ons genomen. We hebben Carla bedankt voor haar inzet met een mooie bos bloemen en een kadobon. We wensen Carla veel succes met haar verder carrière.

- In 2010 zijn we toegetreden tot Samenwerkingsverband Noord. Leden van deze vereniging zijn andere EHBO-verenigingen uit Noord Nederland. Het doel van deze overkoepelende organisatie is elkaar te helpen waar we kunnen. Te denken valt hierbij aan: vertegenwoordiging tijdens het Trefpunt, uitwisseling lesmaterialen, elkaar ondersteunen tijdens evenementen, ervaringen uitwisselen.

- Vanaf 25 september 2010 beschikt EHBO-vereniging Zwartemeer over een eigen website.

- 18 september 2010 hebben vrijwilligers van EHBO-vereniging Zwartemeer zich ingezet tijdens de Rundeloop in Zwartemeer. Enkele foto's van de Rundeloop zijn te zien in ons fotoboek.

 


Pagina laatst bijgewerkt op 06-02-2019
P & P Webdesign